SVK-INFO MARRASKUU 2024
Marraskuun tapahtumia:
28.11. jakso vaihtuu, 3. jakso alkaa
29.11. ryhmä kiinalaisia opettajia tutustumassa kouluun
Ennakkotietoa joulukuun tapahtumista
ti 3.12. 4. luokkien itsenäisyystanssiaiset, 4. luokilla ei oppitunteja (tarkempi aikataulu ilmoitettu Wilmassa)
ke 4.12. ryhmä rehtoreita Kazakstanista tutustumassa kouluun
ke 4.12. klo 8.30 itsenäisyysaamunavaus katsomossa luokat 1-5
to 5.12. klo 8.30 itsenäisyysaamunavaus katsomossa luokat 6-8
to 5.12. klo 14.00 Itsenäisyys- ja ylioppilasjuhla katsomossa, 9.luokat ja lukio
koulupäivä päättyy juhlan jälkeen (luokkien 3-8 koulupäivä päättyy klo 13.15)
pe 6.12. Itsenäisyyspäivä, vapaapäivä
ti 10.12. klo 8.30 perusopetuksessa avoimet ovet kouluun pyrkiville, infoaamu katsomossa
ke 11.12. klo 10.00 esiopetuksessa avoimet ovet
pe 13.12. Lucia-juhla luokat 1-3 klo 8.30, luokat 0, 4-5 klo 8.50 katsomossa
ma 16.12. opetus alkaa luokilla 1-5 klo 9.05 ja muilla klo 9.45 (henkilöstötilaisuus)
ti 17.12. joululounas koulussa
ke 18.12. joulukirkko ja ET-tilaisuus klo 10.00 Perusopetuksessa luokanvalvojan päivä
Joulujuhlat ja tilaisuudet
ke 11.12. klo 9.30 esiopetuksen joululaulutilaisuus lähialueen päiväkodeille
ke 18.12. klo 18.00 lukion puurojuhla
to 19.12. klo 8.15 luokkien 1–2 joulujuhla katsomossa
to 19.12. klo 9.15 luokkien 3–5 joulujuhla katsomossa
pe 19.12. klo luokat 1-2 koulupäivä klo 8.30–10.30 joulupuuro ja todistusten jako
pe 20.12. klo 9.00 luokkien 6–9 joulujuhla liikuntahallissa, juhlan jälkeen puuro ja todistusten jako
21.12.2024 – 6.1.2025 joululoma
Syyslukukausi on jo pitkällä ja ajatukset ovat jo joulukuun tapahtumissa ja joulujuhlissa. Keskiviikkona sataneen ensilumen kunniaksi oppilaat rakensivat lumiukkoja ja lumilinnoja koulun pihalle.
Syksy on arkisen puurtamisen ohella ollut täynnä mielenkiintoisia tapahtumia: retkiä, vierailuja, urheilua, teemapäiviä jne. Oppilaskunta on järjestänyt Kahoot-kisoja ja aamunavauksia teemapäivinä sekä ikimuistoisen Halloween-discon. Oppilaiden toiveesta ympäristöryhmä jatkoi toimintaa parin vuoden hiljaiselon jälkeen. Olemme toteuttaneet Unesco-koulutoimintaa. YK-liitto myönsi koululle kunniamaininnan Malli-YK-konferenssin toteuttamisesta useiden vuosien ajan. Malli-YK-kokouksessa oppilaat pääsevät syventämään osaamistaan globaaleista kysymyksistä ja harjoittelemaan päätöksentekoa ja diplomatian taitoja oppilainerajat ylittäen. Tänä syksynä teemaksi valikoitui rauha ja demokratia. Erityisenä ansiona YK-liitto mainitsi myös temaattisten päivien viettämisen sekä Agenda 2030 tavoitteiden näkyväksi tekemisen koulussa. Palkinto myönnettiin YK-päivän juhlassa Oodissa 24.10. ja sen ottivat vastaan opettajat Päivi Koski-Andberg sekä Elina Koskela-Tarvas.
Vanhempainyhdistyksen järjestämä tilaisuus 6.11.
Vanhempainyhdistys järjesti luennon ja keskustelutilaisuuden ”Miten nuoret voivat tämän päivän Suomessa”. Professori Päivi Honkatukia luennoi aiheesta Under Pressure tutkimushankkeensa pohjalta. Hankkeen lähestymistapa on yhteiskuntatieteellinen ja siinä 16-29 vuotiaat nuoret kertovat ajatuksiaan heihin kohdistuvista paineista.
Päivin johdolla käsiteltiin mm uupumusta, koulusta ja sosiaalisesta mediasta tulevia paineita, arjen turvattomuutta, syrjintää ja mielenterveyspalveluita. Lopuksi pohdittiin ryhmissä, mitä yhteiskunnassa voisi/pitäisi tehdä nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi. Käytiin hyvin antoisaa keskustelua asiasta. Kiitos tilaisuuden järjestämisestä ja erityisesti esityksen venäjänkielisestä käännöksestä. Asiasta olisi hyvä jatkaa keskustelua yhdessä kodin ja koulun ja oppilaiden ja opiskelijoiden kanssa.
MOK-päivät perusopetuksessa 7.-8.11. ja 11.-12.11.
Oppiaine- ja luokkarajat ylittävää toimintaa. Luokilla 1–5 luokka-asteen yhteistä toimintaa ohjaavat omat luokanopettajat. Luokkien 6–8 oppilaat saivat valita mieleisensä pajan. Yläluokilla tarjolla olivat seuraavat pajat: Slaavilaiset kielet, Pohjoismaat, Helsinki ilmiönä, Mätäoja (ympäristö), yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Jo perinteeksi muodostuneet Yrityskylä 6. luokilla ja Malli-YK-kokous 9.luokilla toteutettiin MOK-viikolla. Alakoulussa ikäluokilla teemoja olivat mm. Unesco, hyvinvointi, juhlaperinteet. Oppilaat osallistuvat opintokokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen sekä arvioimaan toteutunutta. Samalla harjoiteltiin myös tunne ja vuorovaikutustaitoja.
Helsingin pormestari Juhana Vartiainen on kutsunut kaikki helsinkiläisten koulujen neljäs luokkalaiset oppilaat ja heidän opettajansa itsenäisyysvastaanotolle Messukeskukseen 3.12.
Osallistumme tällä kertaa iltapäiväjuhlaan. Oppilaat esittävät huoltajille tanssit juhlavastaanoton jälkeen koululla. Tarkempi aikataulu huoltajille ilmoitettu erikseen. Tervetuloa katsomaan tansseja!
Koulun johtokunnan kokoonpanoon tuli syksyllä muutoksia, Aamos ja Anna Ruha huoltajan edustajina jäivät pois ulkomaille muuton vuoksi. Heidän tilalleen valittiin Tuomas Niemi (varsinainen jäsen) ja Ida Alexeeva (varajäsen). Henkilökunnan varajäseneksi valittiin Kari Junnilainen varajäsen Jenni Vuoren tilalle. Johtokunta on kokoontunut syksyllä kahdesti. Johtokunta hyväksyi koulun vuosisuunnitelman ja ensi lukukauden työ- ja loma-ajat ja käsitteli tulossopimusluonnoksen ja evästi rehtoria tulossopimusneuvotteluja varten.
Heijastin
Muistutan heijastimen käytöstä sekä polkupyörien valoista. Kannustakaa lapsia ja nuoria käyttämään heijastinta, jotta he näkyvät liikenteessä. Me aikuiset olemme esimerkkinä lapsille ja nuorille. Ripustetaan siis itse heijastin pimeällä vaatteisiin. Lumisade aiheutti pientä harmia aamuliikenteessä. Koulun pihan ja parkkipaikan aurauksesta olemme olleet yhteydessä huoltoon.
Tuula Väisänen
rehtori
Vastaa